den51 | thomassvendsen
Nyt

Profil
Kalender

Galleri
Kontakt


Nekselø Rundt.

Den 26 gik turen med Mols-Linien til Sjælland hvor den lille by Havnsø var startsted for sejladsen. Denne sejlads var en ny udfordring i ”NeilPryde Ø-Grandprix” serien.
Det er en relativ kort sejlads ca. 15 km. Men trods det en udfordrende og flot tur.

Sejladsen var arrangeret af de lokale kite-surfere, og det forklarer også hvorfor de ikke var så bekymrede for vanddybden omkring øen. Jeg talte med en af de lokale og han sagde at ved lavvande kunne man gå over til øen med vand til under knæene. Dog var det højvande denne dag. Faktisk var der 30 cm over dagligt vande. Så han mente der nok var ca. 80 cm vand over sandrevlen.
Ikke så betryggende når finnen på formulabrættet er 70 cm......

Starten på sejladsen blev fremrykket en time, da vejrudsigten meldte om aftagende vind.
Vinden blev dog stabil under hele sejladsen og resten af eftermiddagen også.
Jeg sejlede med 10,7 og det passede fint. Turen hen over sandrevlen foregik med ”lukkede øjne og krydsede fingre”, men heldigvis undgik jeg at ramme bunden. Det var dog ikke alle der var helt så heldige.

På den ydre side af øen var der nogle fine store bølger, og det var en fin oplevelse at sejle her og kunne se ind på den flotte natur på øen.

Stævnet var et kombineret kite- og windsurf stævne og jeg kom i mål som samlet nr. 3. Hvilket var nr. 2 windsurfer, og med dette resultat ligger jeg nu nr. 1 sammenlagt i ”NeilPryde Ø-Grandprix” serien efter tre stævner.

Sommerferie.

Dagene fra sidst i juni til nu har jeg holdt ferie. Først nogle dag i sommerhus med nogle gode venner. Det var nogle hyggelige dage med lidt Stand Up-Paddle og surf instruktion.

Derefter en uges tid i Torbole – Gardasøen. Lidt vandring i bjergene og god slalomsejlads med vind til 7,6 alle dage undtagen en, og derudover sol og ca. 30 grader. Dejligt.

Næste sejlads er først den. 14 august og indtil da sejler og træner jeg hjemme i lokalområdet.

    Racing Ishøj.

Første stævne var Rangliste stævnet i Ishøj d. 8-9.

Den lokale surfklub havde gjort et fint stykke arbejde, med at forberede og sørge for gode forhold for sejlerne på land.

Desværre var vi ikke så heldige med vejret. I dagene op til stævnet meldte vejrudsigten om skiftende svag vind, 15 mm regn og 7-8 grader, så det var nok også grunden til at kun 24 surfere deltog i stævnet.

Både lørdag og søndag kom vinden ikke op over minimums vindgrænsen på 10 knob, så der blev ikke afviklet nogle tællende sejladser til stævnet.

Venø Rundt.

Næste stævne var langdistance sejladsen Venø Rundt lørdagen d. 15.
Denne gang var vi heldige med vinden og 47 surfere var mødt op til starten.

Inden starten var der ret god vind, og flere sejlere riggede deres slalomudstyr til. Jeg havde dog besluttet mig for at sejle på mit formulabræt med 10,7, da vejrudsigten lovede aftagende vind.

Jeg fik en ganske god start og lå på en 3.plads fra starten af. Da vi nåede nordspidsen af øen, var jeg faldet en enkelt placering ned til nr. 4.

Efter at havde rundet farvands afmærkningen ved nordspidsen af øen, skulle vi sejle en dyb slørende kurs sydpå. Her havde jeg rigtig god fart, overhalede de foranliggende konkurrenter og kunne runde sydspidsen som den første.

Fra sydenden af øen var der et par kilometers kryds op mod start/mål linien, og jeg lå i en rigtig god position. Desværre satsede jeg lidt for meget for at dække en konkurrent, og pludselig stødte jeg på grund på det lave vand og styrtede med fuld fart. Jeg kom rimeligt hurtigt op igen, men desværre mistede jeg her flere placeringer, og kom i mål på en skuffende 6. plads.

Det positive var dog at jeg havde rigtig god fart og balance i udstyret, og havde jeg ikke ”dummet mig” er jeg sikker på at jeg havde været helt i top.


Næste side