den51 | thomassvendsen
Nyt

Profil
Kalender

Galleri
Kontakt


SailExtreme Kerteminde Formula.

Seneste stævne der foregik d. 23-23 var et rent formula stævne, og var en del af det største jolle stævne i Norden. Over 600 joller og 31 Formula sejlere var tilmeldt, så stævne setup'et var noget større end vi var vant til.

Lørdag bød på meget let vind og vi fik kun sejlet en ikke-tællende FUN sejlads.

Søndag derimod gav 4 sejladser i rigtig god vind.

Vejrudsigten meldte tiltagende vind op til godt 20 knob, så spørgsmålet var hvor hurtigt den ville tiltage. Udfordringen var nemlig at den bane vi formula surfere skulle sejle på lå langt væk fra stranden, så det ville ikke være muligt at nå ind mellem 2 sejladser for at skifte sejl.

Jeg valgte mit 10,7 m2 sejl til de to første sejladser. I den første sejlads fik jeg en dårlig start og endte på 9.pladsen. Anden sejlads gik noget bedre, jeg fik en god start på bagbord og rundede topmærket som 7. På lænse delen af banen overhalede jeg to konkurrenter, og 5. pladsen holdte jeg også på anden omgang og i mål.

Efter de to første sejladser blev vi sendt på land så vi kunne spise frokost, og mens vi var på land tiltog vinden ret kraftigt. Jeg valgte derfor at rigge et mindre sejl, til de næste sejladser.

Starten til 3. sejlads gik og jeg kom egentlig godt afsted, men allerede på det første opkryds kunne jeg næsten ikke holde sejlet. Jeg kæmpede og kæmpede men kunne slet ikke holde fart eller højde.

Det endte med at jeg sejlede ind til den nærmeste kyst for at kontrollere trimmet af sejlet, og her opdagede jeg, at jeg havde fået lavet bommen for kort. Meget dum fejl grundet at jeg ikke har sejlet nok med det lille sejl, men det er ikke nogen undskyldning, det skal bare være i orden....
Jeg sejlede ud til baneområdet igen og fuldførte sejladsen bare for træningens skyld, og gik i mål som nr. 18.

Sidste sejlads var vinden tiltaget til 22-23 knob. Jeg kom fint afsted i starten og sluttede på en hæderlig 7. plads. Jeg kan mærke at jeg skal have trimmet noget mere på mit lille formula sejl, men så burde jeg også kunne vinde yderligere et par placeringer i hård luft.

Jeg sluttede stævnet sammenlagt som nr. 8 i open klassen og nr. 3 i Master klassen, så det var et ok resultat at starte sæsonen på.

Næste stævne er Langdistance i Århus d.5 juni (Nyt !! Resultat 2. plads. Mere om det senere) og DBO racing i Juelsminde d. 12/13 juni.  

foregående side