den51 | thomassvendsen
Nyt

Profil
Kalender

Galleri
Kontakt
Ven Rundt 18/9.

Søndagen efter gik turen til Vedbæk, hvor langdistancesejladsen Ven Rundt startede fra.
Der blæste en ret god fralandsvind, men jeg valgte at rigge mit 10,7 m2 sejl og formulaboard, da vejrudsigten meldte om aftagende vind. Dette skulle vise sig at være det rette valg.

Kort tid inden starten var der flere af mine konkurrenter der riggede deres slalomboards til, og valgte af sejle rundt med et mindre sejl.
Starten gik og på den ca. 9 km lange sejlads med vinden ud til Ven, var slalomsurferne de hurtigste  i den relativ kraftige vind. Jeg kom dog ud til øen som nr. 2 og begyndte at hente ind på den førende surfer , da vi kom om i læ af øen.

Efter at havde rundet øen var der så 9 km direkte kryds op mod vinden, for at komme tilbage til mållinien ved Vedbæk Havn. Umiddelbart efter at havde rundet øen, var vinden ret kraftig og jeg kæmpede noget med mit udstyr, der nu var lidt for stort til at kunne sejle optimalt.
På krydset havde jeg en god duel med DEN-11 Kasper Larsen, men da vi var nået ca. halvvejs tilbage mod Vedbæk droppede vinden en smule og bølgerne blev lidt mindre, så derfra øgede jeg mit forspring og kom i mål som vinder ca. 8 minutter foran Kasper der blev 2'er.

Med min sejr i denne sejlads øgede jeg også mit point-forspring på den samlede Ø-GrandPrix rangliste, og er nu også samlet vinder af serien, allerede inden sidste sejlads.

Denne sejr er jeg meget tilfreds med, da det har været et af mine mål igennem hele sæsonen.

DBO Racing / DM 25-26/9.

Årets sidste kapsejlads var i Nyborg og var kombineret DM og ranglistestævne.

Lørdagen bød endnu engang på vindstille, mens vejrudsigten for søndagen lovede kraftig vind.
Der kom nu ikke helt så meget vind som forventet, men vi fik da gennemført 4 formula sejladser i meget svære sejlads forhold.
Under de 2 første sejladser var der ekstremt meget strøm i vandet, og det gav nogle ret mærkelige bølgeforhold, og i de 2 sidste sejladser var der så meget tang i vandet, at man blev tvunget til at vende unødigt flere gange undervejs for at forsøge at få det værste tang af udstyret. Nogle kedelige sejladser at slutte sæsonen med, men ens for alle.

I den første sejlads havde jeg valgt et for lille sejl, og fik en skuffende 12. plads. I de følgende sejladser blev jeg 6-9-8 og blev sammenlagt 8 i Open klasse til stævnet og 3 i Master klassen.
Jeg havde håbet på et lidt bedre resultat, men jeg kæmpede alt jeg kunne undervejs og havde gode starter, så det er jeg godt tilfreds med.